Kaninhinder

Kaninhopping er en morsom aktivitet hvor kaninen går i kobbel og trenes opp til å hoppe over kaninhinder med deg som fører. Kaniner er sosiale dyr som liker sysselsetting samt å tilbringe tid med eieren sin. Kaninhinder og kaninhopping med kaninen er en perfekt måte å omgås på! For å teste kaninhopping med kaninen din trenger du hinder, kaninsele og kobbel. Det er først og fremst viktig at kaninen blir vant til å bruke kaninsele og bånd. Når kaninen er blitt vant til å bruke sele og kobbel, kan Les mer

Kaninhopping er en morsom aktivitet hvor kaninen går i kobbel og trenes opp til å hoppe over kaninhinder med deg som fører. Kaniner er sosiale dyr som liker sysselsetting samt å tilbringe tid med eieren sin. Kaninhinder og kaninhopping med kaninen er en perfekt måte å omgås på!

For å teste kaninhopping med kaninen din trenger du hinder, kaninsele og kobbel. Det er først og fremst viktig at kaninen blir vant til å bruke kaninsele og bånd. Når kaninen er blitt vant til å bruke sele og kobbel, kan du begynne å introdusere den for kaninhinder:

  1. I begynnelsen bør man bruke lave hinder på omkring 5–10 cm. Disse plasseres i rett linje slik at kaninen lettere forstår hva den skal gjøre.
  2. I begynnelsen plasserer du kaninen rett foran hinderet og gir den tid til å utforske det.
  3. De første gangene kan kaninen trenge hjelp til å forstå hva den skal gjøre. Du kan da løfte den forsiktig over hinderet eller dytte den forsiktig i baken. Når kaninen viser at den har forstått hva den skal gjøre, for eksempel ved å bevege seg fremover eller hoppe over hinderet, er det viktig å belønne den. Du finner våra kaningodteri her.
  4. Når kaninen videre har lært seg å hoppe over ett hinder, kan man gradvis øke vanskelighetsgraden ved å legge til flere hinder, og deretter bygge høyere hindre.
  5. Hvis kaninen begynner å løpe ut mellom hindrene, kan dette være et tegn på stress. Du som eier bør da gripe inn og berolige kaninen. Enkelte kaniner blir for eksempel stresset hvis man løper for fort eller for nært når den skal hoppe over hindrene.

Husk å være tålmodig, og unngå stress under treningsøkten. For mye press kan føre til at kaninen mister selvtilliten, eller lysten til å hoppe. De aller fleste kaniner liker å hoppe over hinder og synes det er morsomt. Det er ikke uvanlig å se gledeshopp mellom hindrene. Det er likevel viktig å være oppmerksom på at det finnes kaniner som ikke liker å hoppe. Dette pleier ofte å vise seg ved at kaninen alltid løper ut mellom hindrene, legger seg flatt på bakken eller nekter å bevege på seg.

Det finnes i dag klubber for kaninhopping i Sverige, og hvert år arrangeres svensk mesterskap i ulike kaninhopp-grener. SM i kaninhopp arrangeres av SKHRF, Sveriges kaninhoppares riksförbund. Man konkurrerer i rett bane, kroket bane, lengdehopp og høydehopp.

2020-04-28
539.00kr
539.00kr
  • På lager.
  •