Stress & Nervøsitet

En nervøs og stresset katt kan noen ganger trenge ekstra støtte for å finne roen og føle seg bra, og da kan et spesielt veterinærfôr utgjøre en del av kattens behandling. Stress og nervøsitet hos kattene våre kan komme av flere forskjellige underliggende faktorer, som blant annet tidligere erfaringer, miljø og gener. Akkurat som hos oss mennesker er langvarig stress skadelig for kattens helse, og derfor er det viktig at du prøver å hjelpe katten med komme seg ut av den onde sirkelen. Den vanli Les mer

En nervøs og stresset katt kan noen ganger trenge ekstra støtte for å finne roen og føle seg bra, og da kan et spesielt veterinærfôr utgjøre en del av kattens behandling.

Stress og nervøsitet hos kattene våre kan komme av flere forskjellige underliggende faktorer, som blant annet tidligere erfaringer, miljø og gener. Akkurat som hos oss mennesker er langvarig stress skadelig for kattens helse, og derfor er det viktig at du prøver å hjelpe katten med komme seg ut av den onde sirkelen.

Den vanligste årsakene til at en katt føler seg stresset og nervøs er at hjemmemiljøet ikke imøtekommer kattens behov. Det kan være fordi den bor sammen med andre katter som den ikke kommer overens med, eller at den føler at den ikke har en plass der den får være i fred. En annen årsak kan også være at katten ikke får nok stimulering – at den ganske enkelt er understimulert.

Typiske symptomer ved stress og nervøsitet hos katter er blant annet økt eller redusert appetitt, trøtthet, overdreven slikking og rengjøring, og at katten begynner å tisse og bæsje utenfor kattedoen sin. Det er flere ting du kan gjøre for å hjelpe katten din med å motvirke stress. I tillegg til å sørge for at miljøet lever opp til kattens individuelle behov, finnes det også spesielle veterinærfôr og kosttilskudd som bidrar til å stabilisere kattens stresshormoner.

Hos VetZoo finner du kvalitetssikret veterinærfôr for nettopp stress og nervøsitet fra velkjente merker som blant annet Royal Canin kattefôr. Hos oss finner du også markedets mest populære kosttilskudd som har som formål å redusere påvirkningen av stress hos din firbente venn.

2024-02-02
899.00kr
899.00kr
  • På lager.
  •